Beck

vi sitter och kollar på nya beck filmen,e inte alls bra,därför bloggar jag istället..Max har legat och sovit i soffan brevid oss nu i 2 timmar snart,måste nog snart väcka honom innan han kokar ihäl av febern:(

Har nu under filmens gång både tryckt i mig mat,godis och 2 kakor ballerina..dom dära nya(kladdkaka) såg nu på kvällen att man skulle doppa dom i mjölk för att få bästa smaken!! jag hatar egentligen ren mjölk men var ju självklart tvungen att prova!! MUMS säger jag iafl:)






Max har börjat lipa hela tiden,så sött


Astrid lindgren idag igen

vi fick åka in i morse igen med Max till astrid,andningen och hostan vart så dära extra jobbig plus att blöjan nästa varit torr ett dygn..Max hade över 39 i feber fast han fått ipren hemma,så dom gav han en alvedon extra för att få ner tempen, sen fick han även inhalera 2 ggr plus kortisontabletter..Dom tog alla möjliga prover på honom me för att utesluta vissa saker,alla proverna var bra så det "ända" han fått e luftvägskatarr och sen astman på det..

Har även fått dubblat dosen IGEN här hemma på astma medicinen, den blåa ska han ha 6 ggr per dag och den bruna 3 ggr per dag fast 2 puffar istället för en puff..Vi ska börja med denna höga dos i morgon eftersom han redan fått så mkt idag på sjukhuset..

Max matvägrar ännu men vi har fått i han lite glass och massor av saft,sånt man bara får när man e sjuk..läkaren sa att vatten räcker inte enbart nu,måste vara nått me energi i..Nu ska jag passa på att vila lite,kommer nog bli en lång natt idag igen för oss misstänker jag..Den hära hostan max har fått e riktigt hemsk,han hostar så fort han lägger sig ner..eller hela tiden kan man väll lungt säga att han gör:((( han hostar så att han kräks slem vissa av gångerna..//ellenor


Min stackars lilla plutt

så hära firar vi maximilians 1 års dag idag,önskar att jag kunde ta över det onda och sjuka i han..





Grattis maximilian på din 1 års dag





Mamma och pappa älskar dig massor

Först kalas sen astrid lindgren

Kalaset vart super lyckat igår,trevligt besök,massor av fina presenter och gott fika:) Tack alla som var hos oss och firade våran lilla plutt..

När alla hade gått hem igår så vart Maximilian jätte trött så jag la honom för att sova lite, i ca 10 min hann han sova sen började han HOSTA en massa,inte sån hosta han haft med förkylningsastman utan nån helt annan hosta,plus att det började pipa i luftrören igen och magen andades snabbt snabbt,och då vet jag att jag var tvungen att åka in med honom,vi var nog utanför dörren efter 5 min..

Väl på astrid var det lungt ned barn men efter ca 10 min hade det genast kommit in 10 barn till, men dom sållade ut så bara dom sjukaste fick vara kvar och dom andra fick gå till närakuten,vi fick såklart vara kvar..max fick inhalera adrenalin 2ggr och sen mot kvällen/natten fick vi åka hem..väl på sjukhuset fick max över 39 grader i feber och var verkligen jätte slö,vart så rädd så jag börjdae gråta uch otäck syn när dom inte ens orkar lyfta huvudet..men läkaren sa att han fått en VIRUS nu och vart smittade för en ca 4 dar sen,så det kommer inte från i fre iafl,vet vart det kommer ifrån och kan bli så trött på folk som vill träffas fast barnen är tokförkylda,jag hoppas verkligen inte att barnen som var här igår får detta!!!!

Nu e vi iafl hemma och läget med max e som det var när vi åkte in med han,vet att vi kommer få åka in igen och inhalera plus att han inte ätit nått på 1,5 dygn nu,håller koll så att han kissr och dricker, annars åker vi in på en gång..febern e ännu jätte hög,han kokar av hetta stackarn..



Idag skulle vi haft ett till kalsa men har självklart fått ställa in det, vi tar det nästa helg istället..Smörgåstårtan vi hade beställt får M ta med sig til jobbet och bjuda på i morgon,åt in liten bit igår kväll men har jätte svårt att äta när jag e orolig så det var inte mkt man fick ner..


Lägger upp lite bilder från igår iafl,passar på nu medans plutten ligger brevid mig i sängen och sover..






fixar med fikat

mina 2 älsklingar

jag och max

'

sitter och väntar på dom sista gästerna innan vi ska fika


det bästa man har sätter man på bordet


öppnar paket:)

'
mera paket

fikar

aleksander var på kalaset såklart


tilda var oxå här


Tuva och pappa jesper var här oxå


max i schok när alla sjunger för honom


blåsa ljus:)

klart man ska få lite tårta när man fyller 1 år

mums tyckte maximilian

peta lite på tårtan ville max göra



mera lek

cecilia sandra och tilda fikar lite


Kalas för plutten idag

Idag e det äntligen dax för Maximilians 1 års kalas,tänk att min lilla plutt fyller 1 år(i morgon) Tiden har verkligen gått för fort,vill att han ska  vara min lilla bebis för alltid:)
Igår när vi var och handlade så skulle vi köpa ingredienser till en jätte god och fin tårta, men när vi kom till affären så var allt slut,det ända som fanns kvar var typ det fina strusslet,men inte det som skulle vara i tårtan och figurerna som skulle ligga uppe på var oxå slut(torkad glasyr i gulliga figurer)..Så det var bara att tänka om och komma på nån ny tårta,fixade ordning en idag och det vart bara en vanlig gräddtårta med lite gott i:) hoppas den smakar bra bara..


Om ca 1 timma kommer alla "mammorna" och deras små barn,max ligger och sover i bara blöja hoppas att han hinner vakna så att vi hinner klä födelsedagsbarnet..Skriver mera ikväll och lägger även upp lite bilder då från kalaset..//ellenor

Italiensk afton och barnskrik

Ikväll till middag lagade älsklingen super god mat,temat gick i italienskt..han lyckade såå bra,men Max var inte på sitt bästa humör när vi skulle äta, han ville inte sitta i sin stol,han ville inte heller sitta i knät,tror han bara var övertrött..men vi löste det så ett vi fick äta en i taget ha ha,visst e det underbart att ha barn:))) för en stund sen fick han sin välling och somnade se på 3o sek,min lilla trötta pojke..





mina hjärtan,och tack älskling för den goda maten




'

Snittar med massa olika got på,basilikapasta med prosciutto,fetaost oliver lök och tomater..och sen ett olivbröd med färskost..cola till mig och vin till Sambon;)




Skrev ju tidigare att hade fått öppnat 2 av sina paket redan idag..i det ena var det en jätte rolig giraff som man stoppar bollar i sen rullar dom ner och kommer ut i olika hål,Max vän Aleksander har nämlogen en så och därför visste jag att max gillar den:) sen fick han öppna en traktor med släp,och på släpet står det djur plua att man kan trycka på knappar så den låter,sen så fick han även en iphone,han gick tom på att det var en riktig!! YES äntligen har vi lyckas lura han:)
På söndag kommer han få öppna två paket till,och i det ena e det en stor bondgård med djur och i det andra e det massor av stora duplo klossar..




Igår fick ju vi hem fel vardagsrumsbord,var så sur  hela kvällen för det..men idag har det löst sig..det var dom på starlands som gjort fel..vi hade beställt rätt men dom hade skickat fel höjd på stålbenen som man har under bordet,så om 5 dagar har vi dom rätta stålbenen,dom skulle tom skicka dom på posten till oss..vi satte ihop bordet ändå idag för att se hur det kommer se ut..kommer bli jätte fint när det blir rätt höjd!! 45 cm högt och inte 25cm som det e nu ha ha ha..lägger upp en bild hur det ser ut nu..



25 cm lågt bord..stålbenen blir dubbelt så höga när dom rätta kommer ästa vecka.., men annars tycker jag bordet e jätte fint








SÅ HÄRA KAN MAN SE UT NÄR MAN TAR BROSORNAS PENNOR!!!






Nu ska vi lägga oss i soffan och kolla på en film och äta lite godis..//ellenor


Öppna och åkt stockholm runt

I morse var vi på öppna,var massor av barn där så i morgon e vi väll sjuka igen haha,nej det får vi verkligen inte vara för då ska vi ju ha kalaset!! 3 familjer har ställt in för att dom e sjuka nu:( men vi blir iafl 5 mammor och ett antal barn,och nån pappa:) men det var det som var tänkt från början att bara fira med några vänner på lördagen och familj på söndagen..


Idag har vi verkligen åkt stockholm runt för att handla allt möjligt,och kors i taket vi gick tom in på ikea,fick med oss en hel del därifrån,massor av saker till köket som man alltid saknar,allt från slickepott till mjölkkanna mm..Sen  var vi även till till leksaksaffären och shoppa loss till födelsedagsbarnet..Sen drygade vi runt på matafärrer,e verkligen  inte kul alls att åka runt med barn och fixa en massa..max var riktigt trött på det kan jag lova..,men när vi kom hem valde vi att han skulle få en del paket redan nu ikväll och då vart han genast glad..nu har jag inte tid att skriva mera skriver ikväll istället //ellenor

öppnaförskolan

Godmorgon..2 dagar på raken har Max vaknat vid halv sex och e jätte glad och vill gå upp,e tok för tidigt tycker jag,ger han sin morgonvälling och sen ligger jag tyst bara och efter ca en timma somnar han om, men bara i 30 min ha ha,och då går vi självklart upp..Så nu sitter vi här och myser..Idag e det extra mysigt för att M ska jabba hemma på förmiddagen och medans han gör det så går jag och Max till öpnna och busar och träffar alla trevliga mammor,Samantha följer oxå med idag..

Sen efter lunch så har vi massor att fixa tll lilla pluttens kalas,vi måste bla till toys r us och köpa massa pressenter,ute i sista sekund,jag vet.. men allt fika e klart iafl förutom tårtan..Än så länge e det 2 familjer som inte kommer,hoppas inte att flera avbokar:(  el att flera blir sjuka..

Nej nu ska jag göra mig lite ordning för att sen vid halv tio knalla iväg..just ja,såg filmen bröllopsfotografen igår,den var helt ok,men inte euper bra..//ellenor


FAN FAN FAN:(

Nyss kom M hem me vårat nya soffbord!! men när vi öppnar det så e det fel bord!! bordet e 25 cm lågt ha ha..kul då har man inget bord till helgen eftersom man måste beställa alla vardagsrumsbord:(((((


Bromma:/

Jaha då kom den hära tråkiga dagen igen,dagen då pojkarna åker till sin pappa..Alltid lika jobbigt och tyst första dagarna..Max älskar när sina brosorna e  hemma..han e så glad i dom och dom i han..

Tack snälla S att du hjälpte mig till bromma idag,vad hade jag gjort utan dig..betyder jätte mycket verkligen..

Efter jag och Samantha lämnat pojkarna på bromma så drog vi och handlade lite till kalaset,sen köpte vi thai mat och drog hem till Sandra och Aleks och åt det där,vi hade bestämt på morgonen redan att vi skulle komma hem dit och leka efter lunch..Att det var trevligt behöver jag nog inte skriva:) Gulliga sandra hade lagat hallonpaj,gissa om den var god? MUMS.. Var proppmätt efter maten men fick i mig en stor bit ändå;) Men nu e vi hemma igen iafl,Max somnade även på 2 min denna dag..




Nu sitter jag och väntar på att M ska komma hem från jobbet,känns som att vi två träffas alldeles för lite sista veckan, men det ska vi ta igen ikväll hoppas jag(jag menar alltså med en film och god mat ha ha inget annat) Men innan han kommer hem så ska han hämta vårat bord som har kommit till butiken nu..//ellenor




Bad pojken:)






Ingen tid

Har verkligen inte haft tid att blogga så mkt senaste dagarna..barnen tar all tid,nästan iafl..plus att jag varit själv hemma sen igår morse och e ännu själv..Plus att jag inte har nån egen dator,utan måste ta barnens när jag ska blogga och den e ju inte ledig så ofta precis:) men nu fick jag låna den men bara i 5 min ha ha,snabba ryck..




Idag har vi haft besök av Sandra och Aleks,alltid lika trevligt..Dom har precis gått hem nu,tror att både aleks och max började bli trötta, max somnade på 2 min efter dom gått hem..Själv skulle jga oxå vilja lägga ner huvudet i 10 min men finns alltid så mkt annat man måste göra när plutten sover..Måste ta tag i att vika all tvätt jag tvättat..




För nån vecka sedan så beställde vi vårat soffbord,ringde idag och kollade om det har kommit till butiken,enligt datorn skulle dom ha det i morgon eftermiddag,var lite orolig ett tag att det inte skulle hinna komma till kalaset som vi ska ha i helgen..Hoppas att alla kan komma som jag bjudit och att inte alla barn går och blir sjuka igen..E bara en som har avbokat..Även fast man inte bjudit super många så kommer det bli fullt hus här ändå,alla föräldrar och alla små barn..Har en el del att fixa inför kalaset,men har tänkt fixa allt på fre efter M slutar jobbet..Smörgåstårtan till söndagen e iafl beställd,blir enklast att bjuda alla vuxna på  det..



Här kommer lite bilder på grabbarna BUS!!





max får inhalera,dom andra kollar intressant

busungar


Fin mamma söt son:)

 

bus uppe i sängen

fotbollskillen

 


gullungen:)



gruppfoto:)


ett till:)




Nu ska jag laga middag till 2 hungriga killar//ellenor


Huset fullt

Oj vilken dag..i förmiddags kom Sandra och Aleks hit och lekte med oss..Max och Aleks leker så bra ihop fast det skiljer lite mera än 1 år mellan dom..Å självklart så fikade vi lite och så gjorde jag samma skinksås som igår till barnen till lunch..Var verkligen roligt att få besök eftersom vi typ suttit inne över en vecka..

sem vid halv tre idag kom Samantha,william.philippa och maxximie hit,och då vart det ännu mera röj..ha ha tur att M inte var hemma han hade nog dött;) Knappt så en själv inte klarar av det..Barnen lekte och jag och samantha satt och pratade lite, el så gått det gick iafl ha ha..men fick även springa efter barnen en hel del och skälla..:)(dom stora bara)Samantha och dom vart kvar över middagen så jag slängde ihop en fläskungspannkaka och lingonsylt,enkelt och gott..Men nu e det lungt här hemma iafl..Lillen sover och jag och pojkarna sitter och kollar på tv..Men vi ska oxå gå och sova snart,tror att alla kommer somna riktigt snabbt..Lägger upp lite bilder i morgon//ellenor


Tidig morgon

Imorse klev vi upp klockan 06.30.. Skulle vara skönt om alla kunde sova till halv åtta iafl, men icke..Nu har M åkt och jobbat i gbg tills i morgon kväll..känns inte ett dugg kul tycker jag.. i hate it

Nu ska jag fixa lite här hemma eftersom vi kommer ha besök exakt hela dagen..William och Isaac får leka med alla småbarn här hemma idag eftersom dom e lediga och har sportlov..e lite tråkigt för alla som bor i stockholm har sportlov nästa vecka och pojkarna denna vecka,så det e tomt med barn här utanför..





Jag kommer nog inte ha tid att skriva nått mera förren ikväll//ellenor



Skinksås från förr:)

Nu har mamma åkt hem,känns jätte tråkigt..Men vi ska försöka ses nästa månad igen..typ till påsk ha ha:( visst jag skulle kunna åka till västerås jätte ofta men det e ett större projekt än man tror..drygt att åka tåg,alltid nått fel med tågen..sen alltid lite extra jobbigt att åka iväg med barn..




Ikväll ska jag försöka på att göra den dära skinksåsen man fick i skolan när man var små..William och Isaac får den nu i skolan och älskar den..E det nån som kommer ihåg den? har iafl hittat receptet på nätet..




JIPPI ikväll e det familjen annorlunda,e juuu så bra tycker jag..Ska försöka få max att somna tills dess så man kan ligga ner i soffan och kolla;) men kvällen ska  bli tidig för mig iafl för i morgon blir det fullt ös..Först kommer sandra och aleksander hit på dagen och på kvällen kommer Samantha hit och käkar middag..så fullt ös med andra ord,men kul:)
Synd bara att Anna med Hugo var sjuk..//ellenor


Smoothie

Jag kan göra en grym smoothie,alla barnen älskar den..testa själv



2 personer



1 BANAN

1DL VANILJYOGGI ( FINNS 5% YOGGI DEN E BÄST)

1DL TROPISK JUICE

1DL FRYSTA HALLON OCH BLÅBER



MIXA ALLT CA 3  MIN I EN MIXER!! mums


Kärleksmums och flera kakor

Här hemma fortsätter bakningen, nu har vi bakat mera kakor och kärleksmums, dom vart super stora,man blir ju mätt att bara titta på dom:) INGEN e gladare än barnen n som får smaka på allt,tom Max fick smaka lite sockerkaka men bara lite lite..Men gud så stökigt köket blir,jag e inte riktigt van att baka så hära mkt..blir verkligen smuts överallt,men det e det värt..


Idag åker min mor hem,hon måste åka hem för att idag så kommer min syster hem ifrån sjukhuset och ska bo hos mamma i en vecka eftersom hon e dålig efter operationen..UCH hon har haft/har det riktigt efter operationen..har legat med massa slangar och dropp och har inte rest sig upp på flera flera dagar..Men idag var det tydligen lite bättre..men nu får vi hoppas på att det inte blir strålning och cellgifter..skulle kunna gå in närmare på vad det e för operation men vill inte det..men ni som känner mig vet vad hon går igenom..Jag skulle hälsa till er alla som brytt er och skrivit så fina kommentarer..//ellenor






Tittut


mormor och plutt leker tittut


tittut


gullunge


God natt

Pizzan e slut och nu e alla mätta och trötta..Ikväll ska jag försöka få barnen i säng i ok tid..Inte kl 23.00 som i helgen..Den lilla sover redan.. M jobbar och vi kollar blåsningen,vi trodde att en annan del av köping var idag, men det hade visst slutat för säsongen..Ska kolla på wallander ett tag sen gå och sova..


Imorgon ska min mamma åka hem,känns jätte tråkigt tycker jag/vi.. vi träffas bara ca 1 gång i månaden..En sak som e jätte rolig tycker jag, även fast max bara träffar sin mormor så lite så e han lika glad i henne varje gång ändå, han verkligen älskar henne..Och då ska vi inte tala om william och isaac,dom avgudar henne till max:)



Nu har jag inte tid att skriva mera för ikväll//ellenor





Här ska det ätas hemmagjord pizza




nästan klara,ska bara in i ugnen


Bullar rulltårta och kakor

Idag har jag verkligen inte hunnit bloggat nått alls, vi har haft fullt upp sen kl 7 i morse,tror inte ens jag har hunnit andas idag:) Morgonen började me att max hade svårt att andas igen,vi fick ge dubbel dos och ändå vart det inte bra, var säker på att vi skulle få åka in till akuten IGEN.. men efter ett par timmar vart det bättre..

övertalade mamma tidigare idag att stanna kvar tills i morgon,sen kom jag på att vi även kunde passa på att baka en massa till kalaset när vi ändå var 3 vuxna här hemma..skulle adrig gå om jag var själv med alla tre..Så jag och mamma och Isaac drog till coop och handlade allt som fattades här hemma,plus att vi även passade på att kolla lite på kicks och på lite andra ställen,köpte ett nagellack..sen gick vi in på lekia och oj så mkt fint jag hittade som jag vill köpa till plutten tills han fyller 1 år..Satt igång med bakandet när vi kom hem, vi bakade vaniljbullar,kladdkaka syltgömmor och rulltårta med äppel och kanelsmak..Isaac sitter nu och äter en bulle och tydligen var dom jätte goda..Först hade jag tänkt köpa alt färdigt till kalaset, men eftersom mamma var så snäll och hjälpte till har vi nu ite hembakt oxå att bjuda på..så det blir lite bandat..




Nej nu ska jag sätta mig i soffan och måa nagelack och sen andas liten innan det bir fullt ös igen här hemma, max e iafl super glad att hans bröder e hemma..men vi oxå såklart..En sak som alltid händer mig när jag målat mina naglar e att jag alltid kommer på nått jag måste göra, och det kan absolut inte vänta til naglarna e torra och vips så har det blivit sträck i lacket så allt e förstört,blir alltid så ha ha men nu ska jag binda fast mig i soffan så jag inte kan gå och göra nått//ellenor














Mina fina pojkar

ha ha kolla max




ingen ville vara me på bild ha ha



 


Discobowling och gott kaffe

nu har vi kommit hem ifrån discobowlingen..var jätte skoj, men det e ju jätte svårt att spela ha ha jag kom iafl trea..william vann och mamma kom tvåa och lilla Isaac kom sist:( vi spelade bara i en timma och det räckte gott och väl..

vi var även i centrum en stund innan och handlade lite, vart en tröja från gina till mig och ett jätte fint kakfat i 2 plan från indiska, ska köpa ett till på måndag för det var deras sista..super fint var det..Isaac hade redan handlat upp sina pengar tidigare idag när han var på stan med M..William hittade inget så han får spara sina pengar istället..Det hade gått jätte bra för M att vara hemma med lillplutten medans vi var borta..ha ha tror inte han ens har saknat oss..Ska lägga upp lite bilder från bowlingen(ser typ ut som man skitit på sig när man kastar bollen)



Innan vi åkte iväg


isaac


isaac och jag


william


isaac och jag

mamma bowlar

söta william

william

Nu ska vi börja laga tacos här hemma, men innan ska jag dricka upp mitt goda kaffe, M köpte kaffemaskinen på NK idag,blir riktigt bra kaffe..//ellenor


Vår nya kaffemaskin

så gott kaffe






Man får med massa provsmaker för att bestämma vilken man tycker bäst om,jag e på min andra smak nu..den första jag smakade var jätte stark..blää


Mycket bättre

Max e verkligen så mkt bättre i sin förkylningsastma nu..Nu behöver jag inte ge medicinen varannan timma,har bara gett 2 ggr sen 7 i morse..Känns verkligen super skönt..Nästa vecka hoppas jag att vi kan börja träffa lite vänner igen..//ellenor

Discobowling

Undrar vem som vinner i discobowling sen? inte jag iafl ha ha

En bra natt

Natten har varit jätte lugn,max hostade inte nån gång alls..men nu på morgonen så har han snorat och hostat lite..Igår kväll kom äntligen pojkarna hem..vi mös och åt godis..kvällen vart rätt så sen..barnen somnade ca kl23.00 och sen var det fullt ös kl 7 i morse.. E stor skillnad på att ha 3 barn hemma än 1..även fast william och isaac e stora kräver ju dom oxå uppmärksamhet och att man gör frukost osv..



Idag ska jag och mamma och stora pojkarna åka till centrum, dom fick nämligen lite pengar av sin snälla mormor igår..sen efter det så har vi bokat disco bowling,alla banor var typ bokade men det fanns 1 kvar!! tur..M blir kvar hemma med plutten..//ellenor


Så kom min kära mor

mamma och max gosar


och mammas hund bosse ville oxå vara me på kort.. tror ni att han får vara ifred för max? ha ha nej


kärt besök idag

Natten har varit som dom andra nätterna,max har sovit bra till kl 12 ungefär men sen börjat hostat..vill att detta ska vara över nu..Uch läser på allas bloggar att  det e jätte mycket sjuka barn nu..bla rs-viruset..Pratade nyss me en vän och vi diskuterade om det kunde vara rs max har åkt på och inte astma,men ingen läkare har nämnt det så jag antar att det inte e det..om man läser på om båda sakerna så blir man sjuk på ungefär samma sätt..så jag känner mig rätt så säker på att det e astma och inte rs..då borde nån av alla läkare vi träffat nämnt det tycker man..

var verkligenn inte kul att läsa på om förkylningsastma..en förkylning  drabbar ett barn med astma värre än ett barn utan astma,plus att hostan sitter i längre och att man ofta får vara hemma med dom ofta under vinterhalvåret..plus att man ofta får uppsöka sjukhus och inhalera (jo tack det har jag märkt)

Nu ska jag röja lite här för om ett par timmar kommer min mamma hit:) och kl sju ikväll kommer pojkarna..//ellenor


Wood

Om ni vill överraska er kära sambo nångång med en galet god doft,köp parfymen wood..M fick en sån av mig när han fyllde år..den luktar grymt



Maximilian säger godnatt:)

utsalgaen i soffan


Kan själv:)

max och hans medicin som man slipper tvinga i han nu:) han e sååå duktig

sorlig bild,men e stolt att han lärt sig och att vi slipper tvinga han


Ååå vad ni e gulliga..

Tack snälla Sandra och Sofia,vad ni e gulliga..Och ni andra såklart oxå som skriver så fint till mig..kram//ellenor


Hittade lite bilder från veckan ändå..dom glada bilderna


intressant papperslapp


mys stund


mammas glada plutt


Varför blir inte det bättre för..

Vi har bara varit hemma hela dagen idag,ska nog ta mig ut lite i morgon med Max, tror det bara e nyttigt för luftrören..Max leker på som vanligt här hemma men efter 2 timmar vill han sova, och ¨då passar jag oxå på att sova, sååå skönt..jag verkligen somnar på en gång..på eftermiddagen sov vi från 2 till kvart över 4..

Men en sak jag inte förstår,varför blir aldrig andningen bättre? han får medicin hela tiden känns set som men ändå piper det och rosslar jätte mycket..speciellt efter han sovit och när han leker..En sak e iafl bra,max har lärt sig att andas in medicinen helt själn nu.. vi bara sätter masken över mun och näsa och så andas han i den, för nån dag sen så fick vi verkligen tvinga honom, han har gjort det så många ggr nu så att han vet att det inte e nån fara..mammas lilla pojke:(



Idag blir M sen hem,tycker det känns jätte jobbigt nu att vara själv hemma ifall det skulle hända nått..men det känns skönt att 112 finns iafl.. I helgen e iafl mamma här hemma om det skulle vara nått på natten och kan hjälpa till..Nästa vecka kommer jag vara helt själv tis till ons natt med alla grabbarna,e lite orolig för det om max ännu har andningsproblem,jag kan ju inte släpa med alla till akuten mitt i natten och jag kan ju inte lämna pojkarna själv hemma mitt i natten..men om max e frisk e det såklart inga problem att vara själv..med det e många dagar kvar tills desss..





vill verkligen lägga upp lite bilder, men har inga roliga att lägga upp just nu eftersom det e som det e..men i helgen ska jag knäppa massor..speciellt på lördag då ska jag William och Isaac och min mamma görna nått mysigt med dom, typ bio el bowling..M får vara hemma med Max..vet att dom vill ha sin mamma för sig själv lite utan sin skrikande lillebror;)  ska verkligen bli jätte mysigt..





Ikväll blir det ingen lagat mat här hemma, har beställt MC DONALDS av min kära man när han kommer hem ifrån jobbet..han har redan ätit så jag får sitta och moffa själv//ellenor


¨Nu kan vi andas ut ett tag iafl..

Har för en stund sen pratat med mamma,har nu fått vetat att operationen har gått bra,dom kunde genomföra operationen som lindy hade önskat..Sen om 6 veckor vet vi om den har spridits sig och då blir det massor av andra otäcka saker dom måste göra..Men nu känns det skönt för stunden iafl..Lindy hade tydligen jätte ont och var mör i kroppen såklart.. uch min stackars syster..man trodde inte att nått sånt hära kunde hända en i familjen..men nu ska vi bara blicka framåt..




Nog skrivet om tråkigheter,hände iafl en rolig sak nyss.max knallade iväg 10 steg..gullungen min..undrar om han knallar helt till sin 1 ård dag,jag tror faktist inte det..tror han väntar nån månad till me det:)



Tack alla gulliga igen som skriver så fina kommentarer på bloggen och tack gulliga Samantha som hjälpte mig med apoteket och sen kom med fina blommor och ett kort till Max//ellenor

Helt ok natt för MAX

Max sov lungt till kl ett i natt,vaknade då för att få sin välling och astma medicin..hade sen bara en hostatack som typ varade i 20 min, e tydlingen vanligt bland astmabarn att dom hostar på natten..men på dagarna e han bra nu då, ja förutom andningen..men enligt läkaren så kan det vara så hela vinterhalvåret för honom om vi har otur, det e ju inget som smittas så man behöver inte isolera sig..själv så mår jag bättre idag, tack och lov..hoppas att jag e helt frisk tills i morgon då mina stora pojkar kommer och min mamma,längtar massor!!!!!





Idag ska vi bara vara hemma och ta det lungt och andas medicin varannan timma, hoppas bara att vi slipper åka och inhalera idag..





Satt hela kvällen igår och väntade samtal i från mamma angående lindy, mamma ringde vid halv tio..då hade hon kommit till uppvaket..hon började sin operation 9 på morgonen..men vi vet inte hur det har gått,det får vi veta när dom går ronden idag på morgonen..hon skulle ha fått ryggbedövning för att sen sjäv kunna styra när hon ville ha mera bedövning,men den hade tydlingen inte tagit så nu får hon gå på morfin istället, det e det ända vi vet:((...förstår inte varför inte läkarna ringer anhöriga och berättar hur det har gått osv och vilken operation det vart!!!!!//ellenor

Adrenaline idag igen

Nu har vi kommit hem ifrån läkaren, max fick inhalera adrenalin idag..plus att vi fick höja dosen på astma medicinen till det dubbla..Jag har världens sprängandes huvudvärk plus att näsan rinner,hoppas bara att vi blir friska tills på fre då pojkarna kommer hem..

Nu sover max gott här brevid mig så jag ska passa på att vila lite..innan vill jag bara skriva att min syster ringde i morse kl 8 och skulle in på operation då..om operationen går bra idag och om cansern inte har spridit sig till lymfköttlarna räcker det med en operation "bara", men om den har spridits sig blir det båda strålning och cellgiftning..vet det ikväll förhoppningsvis..Jag hoppas att vi får samtal nu under eftermiddagen från lindy och att det inte dröjer tills ikväll..uch nu e det bara för mycket..och tack alla ni gulliga som tänker på lindy,ska hälsa det till henne..//ellenor


Läkaren idag igen

Natten har inte varit rolig,max har haft tung andning och hostat ock kräkits..Har vakat över honom, men ibland tog tröttheten över och jag somnade till korta stunder..Båda jag och magnus e oxå sjuka men det har man verkligen inte tid att tänka på nu..börjar morgonen med en ipren för att orka..Nu sover iafl plutten,skulle vilja göra detsamma men vi har fått en läkartid kl 11 vid barnläkarna, max måste dit och inhalera, det vi har fått hem hjälper tydligen inte, vet inte om dom kommer höja dosen el nått..//ellenor


Lyssnar på varje andetag

E ännu livrädd för det som hände i natt..Kan inte släppa tanken på att det kommer bli så inatt igen,kommer inte sova en sekund ens..bara lyssna på andetagen..Tänk om det e så att min lilla plutt fått astma,skönt att få det uträtt snart iafl..Har en astma medicin som jag ger upp till 8ggr per dag och sen en annan som jag ger morgon och kväll..Max sover nu och jag sitter brevid och lyssnar,det piper lite när han andas..

Uch vilken otursdag det blev idag.. pratade med syrran nyss..hon hade fått träffat alla läkare,narkosläkare och alla som ska ta hand om henne efter operationen..dom ville tydligen sätta ryggbedövning på henne så hon ringde och frågade mig om det gör ont,och jag ville ju inte ljuga ja ni som tagit vet ju hur det känns!!AJ AJ AJ säger jag iafl

Imorse skulle min kära man fått frukost på sängen eftersom han fyller 33 år idag, men så vart det ju inte tyvärr eftersom vi kom hem 05.30 plus att max var dålig..men pressenter fick han av oss iafl..det blev en parfym och en premunation på tidningen KING..men jag hoppas att vi kan äta nått gott ikväll kanske och fira lite då..Nästa helg när M föräldrar kommer hit kommer på max kalas firar dom M samtidigt..Nu ska jag lägga mig brevid plutten//ellenor


Mardrömsnatt

I natt hände nått som jag aldrig vill vara me om igen..kvällen var lugn max sov lungt och skönt..andningen lät tom bättre..max vaknade kl tolv och skrek efter välling,gick upp och gjorde den och gav honom den, han åt upp halva utan problem..

sen hör jag att han låter konstig, tar upp honm för att jag tror att han måste hosta..men då hör jag hur han rosslar i lungorna och kniper efter luft, jag väcker upp M så att jag kan klä mig för att ta mig ut på balkongen för att gr han luft..Men andningen blir bara värre och värre,tillslut så spyr han för att han kniper efter luftDÅ RINGER VI 112 för läget var verkligen kritiskt för honom..stod ute med han medans dom var påväg..gick in ibland för att inte max skulle frysa ihjäl men vart bara värre då,han kräktes ett par ggr till för andningen var jobbig..Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv, men höll mig lugn för max skull..dom kom efter ca 15 min tror jag men det kändes som 30 min..uch uch uch.. ambulanspersonalen kom upp och pratade med oss och beslutade att vi var tvugna att följa me, dom började genast ge medicin i bilen,det var så hemskt.. jag fick sitta där utan M han tog sin egna bil och mötte upp oss..

på astrid lindgren var läkren super bra,hon tog verkligen hand om Max.. han fick inhalera ett flertal ggr och fick kortisontabletter plus andas  adrenalin
e.. efter mycket om och men vart andningen bättre och när syresättningen var på 96 fick vi åka hem(man ska ligga på 100 som bäst) vi har även fått en remiss till läkare för att utreda max problem, plus att vi fick 2 olika astmamediciner som vi ska ge varje kväll till honom året runt..och sist men inte minst!!ögoninflammationen har kommit tillbaka så vi fick medicin till det me..//ellenor


Då var man själv sjuk då

Dagen har varit rätt så jobbig, stackars max har blivit sjukare..tidigare idag vart han jätte slö och blek..uch hatar när mina barn e sjuka,blir så orolig då..kände i morse att jag mådde lite konstigt men nu har det brutit ut,har ont i halsen lite feber och så mår jag illa..M känner sig oxå dålig..

För en stund sen åkte M till apoteket för att köpa alvedon,han var så gullig så han hade gått in på babyland och köpt leksaker till max, han fick en bräda man hamrar på och 2 bilar..det gick hem kan jag lova..Nu ska jag lägga min plutt som e jätte trött


fick smaka glass idag,skönt för halsen(men bara när man e sjuk)


febrig men vill leka med nya leksaken ändå

sjuka familjen:(


Danderyd och barnläkaren

Igår pratade jag med vårdguiden som tyckte att vi skulle åka upp mea max till danderyd barnakut,hon sa att det nog var rätt så lungt där nu..men att det blir nog värre till natten/kvällen..så vi åkte..ångrade det i samma sekund vi klev innanför dörrarna där, vi möttes av en spyadoft plus 100 andra sjuka barn..stog spyhinkar framme plus att en mamma torkade spya ifrån golvet 2 meter bort!! vi vände och gick ut..en mamma sa sätt er bekvämt, väntetiden e låååång..

vi valde att om det e så att det blir värre till natten tar vi den smällen då och åker till astrid lindgren, men natten gick ok..visst Max hostade osv men  vi överlevde iafl och vi slapp åka in.. men i morse var andningen tung så jag ringde till barnläkarna som det heter här och fick en tid kvart i elva..När vi kom dit fick max inhalera eftersom hans andning var så tung, plus att vi fick med oss en mask hem som han ska andas i 1 till 5 ggr per dag..min stackars plutt skrek oavbrutet i över 1 timma..han var livrädd för läkaren, och hon som hjälpte oss med inhaleringen var ju inte den barnkäraste precis..hon typ tyckte att det var jobbigt att han skrek så mkt, hon visade det tydligt..tror att det kom en suck tom.. vi fick panikhålla honom en minut medans han fick medicinen..1 minut e riktikt lång tid att hålla ett barn som typ e livrädd uch..men nu e det över och vi e hemma och plutten sover med öppen balkongdörr och ytterkläderna på..




Den hära veckan kommer bli en väldigt tung och jobbig vecka..Först nu det hära med Max andning plus att i morgon så kommer det en dag som ingen i familjen sätt fram emot..för att par månder sedan fick vi veta att min syster har en svår canser..i morgon börjar hennes behandling..har liksom förträngt det..Har inte försått riktigt ännu hur sjuk hon e eftersom hon ser så frisk ut..men i morgon startar det iafl,men jag vet att det kommer gå bra för min älskade syster för att hon e så stark och kommer nog vara en riktig kämpe nu,plus att alla i familjen kommer stötta henne och göra allt som går för att få henne att må bra, plus att hon har fina vänner som kommer hjälpa till..Har valt att inte skriva om detta på bloggen för min systers skull, men det var ok nu för henne att jag skrev om det..Det jobbiga e bara att min sambo fyller år samma dag som syrran åker till lindköping..men vi kommer fira honom ändå här hemma på morgonen jag och maximilian..


Men på fredag händer en rolig sak iafl:) då e det min tur att ha william och isaac..längtar massor..även min mamma kommer hit heela helgen..vi ska mysa och äta god mat och kolla på film hela helgen..//ellenor


Vilat en stund..

Skrev tidigare att vi fick max att somna efter en alvdedon..vaknade 5 min efter det och var jätte ledsen..tog upp honom om efter ca 10 min började man märka att alvedonen gett resultat..då fick vi tillbaka den glada max igen,plus att han orkade leka och fick även i sig lite mat..i 2 timmar varade det, sen vart han ledsen igen..men då gick jag och la honom och han sover ännu,har legat brevid han i 2 timmar nu..

Nu säger M att han ska åka iväg till ELGIGANTEN,men vill inte säga vad han ska göra där? skumt:)har även passat på att be M köpa med nån god glass tills ikväll77ellenor


Alla hjärtans dag

Ja idag e det alla hjärtans dag..Vi får fira den hemma i dag eftersom Max e sjuk..Han har blivit ännu sjukare nu under dagen..snoret rinner,hostar,ögat rinner igen och gråter massor...Men nu efter en alvedon fick vi han att somna..ligger brevid han och håller koll,känns säkrast så efersom han e så tungandad,tror även att Max har ont i ena örat..om allt blir värre ringer jag till läkaren...Men hoppas att ni andra får en fin och mysig dag//ellenor


plutten kl 6 på morgonen..

Sitter uppe..

Kruppen slapp vi, vart bara en lindrig krupp..men hostan tog över istället.. har suttit uppe sen kl 5 med max för att han e så rosslig plus att det piper när han andas..stackars min älskade pojke..hoppas att hostmedicinen hjälper snart..//ellenor

krupp på g

Jaha och där kom kruppen för Maximilian..Hörde innan han somnade att det var på g.. än så länge e det lungt, men oftas så kommer det jobbiga på natten..Uch jag vill verkligen inte att max ska få det i natt..Då kommer vi bli tvugna att åka till astrid lindgren och sitta där sex sju timmar för att få hjälp..plus att det sitter så mkt sjuka barn där, så om man inte e magsjuk nu typ nör man kommer dit så e man väll det i morgon..

Nej nu ska jag ta hand om min tungandande son och göra  allt för att inte det ska bli värre..I värsta fall kommer vi få gå ut me han, brukar bli bättre då för er som inte vet..

 

 

 

 



Falsk krupp beskriver ett tillstånd som kännetecknas av skällande hosta, heshet och andnöd med väsande inandning. Det beror på en inflammation i luftvägarna som orsakar en svullnad i slemhinnan nedanför stämbanden. Inflammationen orsakas vanligen av olika och vanliga förkylningsvirus.

Falsk krupp är vanligt och oftast ofarlig, barnen får luft och slutar inte att andas. Det drabbar vanligen barn från cirka 6 månader till 5-6 års ålder. Det är vanligt att ett barn som haft falsk krupp får kruppsymtom vid upprepade tillfällen i samband med förkylningar. Allt eftersom barnen blir äldre blir luftrören större och kruppsymtomen vid förkylningarna brukar avta.

Äkta krupp eller bara krupp brukar användas för att beskriva ett likartat men mycket allvarligt tillstånd som orsakas av difteribakterier. Vaccination mot difteri ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet och är mycket sällsynt i Sverige.

Struplocksinflammation (epiglottit) förekommer knappast hos barn i Sverige längre. I det allmänna vaccinationsprogrammet ingår sedan 1992 även vaccination mot bakterien Hemofilus influenza typ B, HiB. HiB orsakade i Sverige ett flertal mycket allvarliga infektioner hos barn, till exempel struplocksinflammation. Vid struplocksinflammation är barnen mycket påverkade, de har hög feber, ont i halsen, kan inte svälja och har en snarkande in- och utandning.

Symtom

Det börjar ofta med några dagars lätta förkylningssymtom som snuva, hosta och lätt feber.

Kruppattacken kommer ofta på natten när barnet har sovit några timmar och vaknar med typiska symtom för falsk krupp som:

  • Andningsbesvär som andnöd, andfåddhet. Det kan höras ett väsande ljud (stridor) vid inandning.
  • Heshet och skällande hosta.
  • Ångest och gråt.

De akuta kruppsymtomen kan gå över med hjälp av nedanstående egenvårdsråd. Därefter kan torr hosta, heshet, feber och snuva fortsätta ytterligare några dagar.

Egenvård

  • Låt barnet sitta upp eller ta upp barnet. När barnet ligger ner ökar svullnaden i luftvägarna och barnet får svårare att andas in.
  • Försök att som förälder uppträda lugnande.
  • Det är bra om du kan öppna fönstret eller gå ut i den svala nattluften en stund.
  • Ge avsvällande näsdroppar.
  • Ge febernedsättande.
  • Låt barnet sova med högt under huvudet eller halvsittande. Det underlättar andningen.

Hostmedicin, astmamediciner, ånga eller dimma har inte någon effekt.personligt svar
inom två timmar genom att logga in på Mina vårdkontakter.

 


En riktig slappardag

Vi har tagit det riktigt lungt idag..så skönt faktist..har haft lite ont i magen som tjejer får 1 gång i månaden idag och igår:(I förmiddags kom lilla Tuva förbi med sin mamma och pappa..vi gjorde ett litet byte kan man säga.. jag fick en sak av dom och dom av oss..perfekt


tuva passar på att leka med det roliga tåget..


max tyckte att tuvas huvud var fint, lite väl hårda klappar bara..stackars lilla tuva

Idag vart jag lyckligt ägare till en ny tavelist, vart jätte fint..plus att lilla skitungen fick en ny lekmatta i sin lekhörna




fint va?

nya lekmattan


Tyst tyst..

E så tyst här hemma nu..plutten somnade om efter sin frukost och M sover ännu..båda ligger och snarkar..borde oxå vila men jag tycker det e jätte skönt att sitta framför datorn..ser det som vila oxå:).. Har precis suttit och läst Annorlunda familjens bloggar..dom e ju riktigt roliga att läsa..att dom orkar och vad duktiga dom e..


Har funderat på om jag ska sätta lösen på min blogg, som ni vet så skrev jag ju förut att jag fick lite obehagliga kommentarer från en"psyk"människa (ursäka mig, men tycker tyvär man e psyk när man gör en sån sak) men e rädd även då att man kanske förlorar läsare..men känns obehagligt att vissa läser den som man inte vill ska göra det..och då pratar jag enbart om 1 person!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag ta fram prinskorv ifrån frysen, i dag blir det brakfrukost prinskorv,stekt ägg och rostat bröd..//ellenor


Vilken natt

I natt har det verkligen varit en jobbig natt..Max somnade vid halv åtta men efter ca 1 timma knölade han hela tiden..Vi tror att han drömmer.vi tittade på en jätte bra film så vi valde att lägga han i soffan brevid oss,då sov han lungt..gick och la mig och sov halv elva och då då med mig maxc in..1 timma fick jag sova så vaknade han igen och var JÄTTE ledsen..fick tom gå runt i lägenheten för att få han lugn..sen satt vi vakna till klockan 1..sen vakna han igen kl 4 och drack välling och sen steg vi upp kl 7..M sover ännu,ska låta han göra det en stund till iafl;)


Idg vet jag inte vad vi ska göra..låg och tänkte igår kväll vad jag kan göra åt min fotovägg där jag har kort på barnen.. har länge velat ha vita tavel lister så det ska vi nog köpa idag..e så fint att ställa olika stora ramar på dom..



Nu ska jag fixa lite frukost till plutten och till mig blir det KAFFE//ellenor

Och så kom soffan

Soffan kom i 4 olika enorma delar


Max roade sig me att plocka ur alla dvd

Färdig!! nu fattas bara bordet som kommer om ca 14 dar.. soffan e enorm men snygg


Fredagsmys


Maten e klar..mums taco


Goset väntar på sin mat, konstigt det känns att äta taco utan pojkarna:(


vart ingen öppna idag

Fick mess i morse av Anna att det inte var nån öppna för att föreståndaren var sjuk..Men det var väll ödet el nått..man hade väll fått magsjukan el ögoninflammation igen typ..!!! Så det blev bus idag IGEN med Sandra och Aleksander, Samantha och maxximie fick oxå följa med dit eftersom jag hade bestämt träff med S vid öppna halv tio..Fick super god frukost av sandra och självklart slank det ner ett par kakor el kanske 5 st om jag ska vara ärlig och 2 koppar kaffe


 vid halv 2 började jag märka att Maxi vart trött, så då packade vi väskan och begav oss hem..Nu sover han som en stock i vagnen i hallen och jag ska passa på att fixa lite här hemma tills mio gubbarna kommer me soffan..ska faktist ge TACO som förslag idag till middag..det brukar vi bara äta när william och isaac e hemma, men då blir det 2 fre på raken nu istället då..men det e helt ok eftersom det e så gott:)//ellenor


Godmorgon

Sitter just nu och lånar M dator innan han åker till jobbet..I morse vart det en tidig morgon igen..halv sju..men var väll kanske för att max somnade kl halv åtta igår..Har sovit jätte konstigt i natt,vet inte varför..men efter en kopp kaffe e man människa igen..


Idag ska jag  gå till öppnaförskolan så max får busa lite..Samantha och lilla maxximie ska oxå följa me, och denna fre ska jag inte glömma bort att möta upp dom..Ikväll skulle egentligen Samantha med familj komma hem till oss, men eftersom soffan kommer från mio får vi ta det en annan kväll, blir typ kaos här annars tror jag..ååå längtar tills ikväll


vi har suttit nu på morgonen oc kollat vilka tårtor vi ska beställa tills max fyller..blir kalas både lördagen och söndagen.. på lördagen har vi ett litet barnkalas, och på söndagen kommer familjen och firar max plus magnus mormor och morfar och småkusinerna..blir enklast att göra så..//ellenor

Lekt hela dagen PLUS TRASIG MAC

Idag har vi haft en jätte trevlig dag(som vanligt då) vid lunch så mötte jag upp Sandra och Aleks vid tallins..Där vart det en sk snabblunch för maximilian var inte alls på humör där inne att sitta still i stolen..vi hann inte ens dricka kaffe,men så e det ibland att ha barn..så vi valde att gå hem till oss och leka istället..

och lekt har det verkligen varit här hemma, Max har skrattat åt Aleks och tvärtom.. plus att Sandra har spelat allan ballan framför barnen så Max skrattade så mkt att han ramlade bakåt, han verkligen  as garva..han har världens sötaste skratt..så gulligt att man skrattar tillbaka åt hans skratt..Ja vi har verkligen haft en toppendag..


Sandra och dom små liven


ååå gos gos gos


mys dax


ha ha sitter och asgarvar medans sandra fular sig för barnen


bildbevis.. förlåt sandra var bara tvungen:)


Min mamma tyckte max


vadå söta, väntar spänt på att sandra ska börja igen ha ha


buuus





M ringde hem tidigare idag och hade en toppen nyhet!! dom hade messat från mio att våran soffa hade kommit..jippii så i morgon efter kl 17 så åker luften ur våran luftmadrass ur och in med den nya soffan..nice




Idag var vi slöa, så det vart mc donalds till kvällsmat,vart visst det till lunch igår för mig me host host e så gott när man äter det men efteråt tycker jag att man mår lite smått illa..





IDAG HÄnDE EN SORLIG SAK!! MIN ÄLSKADE MAC DATOR HAR GÅTT SÖNDER,FÖRUTOM MIN FAMILJ SÅ VAR DEN TYP MITT ALLT(NÄSTAN) DET HAR SPRUCKIT I SKÄRMEN,FRÅGA MIG INTE HUR..PLUS ATT M KÖPT DEN I USA SÅ DEN GÅR INTE ATT BYTA EL NÅTT..SÅ NU SITTER JAG OCH LÅNAR M DATOR.. FÅR VÄLL BLI SÅ ATT JAG LÅNAR STORA POJKARNAS TILLS VI KÖPER EN NY..KÄNNS VERKLIGEN JÄTTE TRÅKIGT, PLUS ATT DEN VAR SÅ FIN..VAR DEN DÄRA JÄTTE TUNNA MAC DATORN..//ellenor

6.10

Imorse vart det en tidig morgon..Max vaknade kl 6.10,var så trött då..gick upp och gjorde välling i hopp om att han skulle somna om som vanligt..mm eller hur att han gjorde..Drack den och vart super pigg och så dära galet söt som han e varje morgon..han kryper mellan mig och M och gosar med oss..så mysigt e det..låg kvar tills klockan 7 då vi steg upp..vart en STOR kopp kaffe för mig..




Idag ska jag träffa Sandra och Aleksander för en lunch på tallins..ska bli jätte mysigt..


Uch igår hade jag jätte ont i huvudet och kände mig allmänt seg.. tack och lov så e det borta idag:) Har glömt att skriva om MIO möbler.. dom lovade princip att våran soffa skulle komma denna vecka..ringde igår för att dubbelkolla..men får då ett helt annat datum 20 feb!! Men det e en lördag sa killen så kan hända att det blir veckan efter det.. kul.. får nämligen besök av william och isaacs mormor den helgen och hade hoppas på då att soffan kommit..men med lite tur kunde den komma den 19.de sa han.. bara vänta och se..sen har vi även beställt ett soffbord och det kommer om ca 1,5 vecka.. blev ett vitt högblankt..passar bra till dom andra möblerna vi har..//ellenor

Inskolning och det känns hemskt jobbigt

Om exakt 18 dar så ska vi börja skola in plutten hos sin dagmamma,och det känns inte bra kan jag säga..har nästan förträngt det lite..Jag vill inte ens tänka på det hur det kommer bli att lämna Maximilian hos nån annan..Inskolningen tar 14 dagar och mera om det behövs..ska lägga upp schemat så ni vet hur veckorna kommer se ut för oss..SNYFT Men tro nu inte att han kommer gå där 7 till 4 mån till fre utan i början blir det 1 gång i veckan tills jag börjar och jobba och då blir det ca 4 ggr i veckan..plus att M kommer vara pappaledig juni,juli och semester augusti och september..så man kan väll säga att han kommer börja gå ordentligt efter sommare..tur det



Mån 1/3 kl 9-10
Tis kl 9-10
Ons kl 9-10.30
Tors kl 9-10.30 förälder går iväg 30 min
Fre kl 9-11 förälder går iväg 30 min

Mån 8/3 kl 9-11 förälder går iväg 30 min
Tis kl 9-11 förälder går iväg ca 1 tim
Ons kl 9-äter lunch med oss, förälder iväg ca kl 10
Tors kl 9-efter lunch (ev sova) förälder går iväg ca kl 10
Fre kl 9-efter lunch (ev sova) förälder lämnar-går




Vet innerst inne att det kommer gå bra, tycker bara att detta år gått för fort och att barn e för små för att gå på dagis/dagmamma när dom e 1 år..dom mår nog bäst av att vara hemma hos sina föräldrar lite till, men vad gör man inte när det inte finns nått annat val..Måste göra en lista om vad som jag måste köpa till dagmamman..som typ lite extrakläder, regnkläder gummistövlar,vårskor eftersom lillen kommer börja knalla snart.. ja det e nog massor till men får ta det med dagmamman..har en massa saker som jag kommer säga till  dagmamman som oroar mig..hönsmamma frågor typ.. se till så att han inte stoppar nått farligt i munnen och att dom inte har lego framme,inte för stora bitar i hans mat..ha ha klart hon vet allt sånt men måste verkligen säga det ändå för att bli lugn.. sen tänker jag på massor av annat, som typ att max hatar att åka vagn..hur ska hon göra då? låta honom sitta i den och skrika..Uch ja ni märker nog att jag inte vill det hära riktigt ännu//ellenor

Inget farligt tack och lov

Nu har vi varit vid läkaren med lilla plutten..Max vart livrädd för läkaren..det ända han gjorde var att kolla med ett förstorningsglas på märket i typ 5 sekunder, och såg genast att det var ett helt ofarligt märke som skulle bli ca 5 cm stort när max e vuxen..Och ingen ide att ta bort det el nått för ärret blir bara fulare än vad märket e..men tack och lov att det sitter så högt upp på låret så jag tror aldrig våran lilla plutt kommer lida psykist av det ändå..Han får välja själv när han e vuxen hur han vill göra..Nu har vi iafl kollat upp det och det känns skönt...Alla som jobbade där och dom som satt och väntade var så gulliga dom pratade med Max och han gjorde allt för att sharma dom..




Efter läkaren så bestämde jag med Sandra att jag och Max skulle komma förbi där och leka ett tag..Maximilian har haft super kul,hennes pojke Aleksander som e lite över 2 år e så snäll mot maximilian..dom lekte verkligen hela tiden..helt otroligt..Och jag och sandra har babblat massor och druckit kaffe såklart:)





Ikväll har jag tänkt ta tag i mitt liv(och då menar jag att börja träna) så kl 18.10 så ska jag möta upp min vän Sofia för att sen gå och träna pilates..Ska bli grymt kul och skönt..I sommar vill jag inte gömma mig i vassen när vi e på stranden, ha ha..e nog lite väll sent ute men men..Mitt nästa måste e att skära ner lite på fika och sötsaker om dagarna,för hur kommer man annars se ut om 5 år?..Innan jag födde max var jag RÖKARE (ja det e sant) då var det så lätt att bara ta en cigg om man var sugen på nått..typ kaffe och cigg räckte bra,men nu när man inte röker blir det kaffe och bullar, kakor, godis ja allt som e gott..//ellenor

Danderyd sjukhus

Nu åker vi till danderyd och kollar upp Maximilians födelsemärke på låret..undrar hur undersökningen kommer gå till..? hoppas att dom bara kollar på det och inget mera..//ellenor

Pappa fick oxå vara med på leken igår

HA HA

Köttbullar

Vi hara bara varit hemma idag på eftermiddagen/kvällen.. M kom hem vid 5 idag och gissa vad som väntade honom för andra dagen på raken? jo maten var lagad och klar..igår slog jag till och lagade så mkt som korvstroganoff och idag hemmagjorda köttbullar med gräddsås och lingon..men egentligen e det mest för Max skull som jag gjort maten.. har börja smått ge hemlagad mat till han..och om M skulle ha lagat hade vi typ ätit efter 6..funkar för oss och stora killarna men e försent för plutten..




Uch i morgon så blir det till att åka till danderyd sjukhus..vi har fått en remiss till hud klockan halv elva..M har tagit en stund ledigt och följer med oss,tack och lov..







Nyss så var det ett program på tv4 plus om barn och skönhetstävlingar,tycker verkligen det e att gå för långt med sina små barn..9 åriga flickor som sitter och kollar i modetidningar..det kan inte vara bra..barn ska få vara barn länge,och inte börja sminka sig när dom e 6 år gamla och bryta ihop för att dom inte vinner nån dum patetisk tävling som deras mamma typ tvingat in dom i..En utav flickorna var tvungen för mamman att bära kontaktlinser, för att mamman ville det..annars skulle hon få skäll..plus att dom redan hade skönhetsopererat henne../ellenor



Vart täby c istället för lunch..

Lunchen vart inställd idag..Så jag och Samantha beslutade att vi skulle ses i centrum istället och ta en fika el lunch där..Vi stannade bara en snabbis, tycker det e rätt så drygt att gå runt där plus att lillplutten inte vill sitta i sin vagn längre stunder.. vart en snabbfika och ett ärende på banken och ett litet inköp till mig själv på GINA//ellenor



Väntar på bussen

Lunch träff idag igen

Imorse vaknade Max kl halv sju..tidigare än vanligt.. men vi låg kvar i sängen till 7..Tror att han vaknade för att hans blöja hade läckt..Idag blir det en lunch med ett par vänner vid halv tolv..vi ska prova ett nytt ställe idag, en italiensk resturang..ska bli spännande:)Nu ska jag röja undan här medans plutten tar sin vila//ellenor

Lite bilder

Min lilla groda sover middag


ååå


Maximilian har kommit på ett nytt sätt att leka med pussel.. först i sin mun sen in i min mun med pusselbiten..och jag e självklart me på leken, vad gör man inte för sina barn..



OK?


Tokunge


ha ha




Sen har vi även hunnit med att vara lite arg, men dock så söt ändå..











MIO tror att våran soffan kommer i veckan

ÅÅÅÅÅ snart så kan vi äntligen pysa ur luften ur våran "soffmadrass" och typ slänga den på tippen!! jag hatar den.. har gått så långt tom att jag väljer att ligga på golvet istället för på den..då e det illa....




Lunch och fika hos mig

Nu har Samantha och lilla MAXXIMIE åkt hem(rolig stavning på namnet va? S gillar udda namn) Vart en lunch på tallins,och jag e ledsen att behöva skriva det, men det smakade inte speciellt bra idag heller..Vi valde att dricka kaffet hemma hos mig istället..hade rätt mkt gott att bjuda på..Nu ligger Maximilian helt utslagen och sover och jag ska oxå passa på att vila lite..





Söta samantha och lilla maxximie


ha ha vart har du handen samantha?;)


jag och plutten


gosbebisen och jag


busungen


röjer i pojkarnas rum


max skriker och jag skrattar, tvingade han att vara me på bild:)



vadå gullig dress


tvingar ännu ett barn att vara med på foto me mig:)






Skrev förut om USA resan som vi ev skulle åka på..Om vi skulle åka var vi tvugna att åka typ nu..och jag har ju 2 barn till att tänka på och jag kan inte åka med så kort varsel plus att jag redan bokat upp sportlovet..Men men ... den hära chansen kommer nog komma igen..Självklart så kommer inte heller M åka till usa eftersom det handlade om en hel månad..//ellenor

Tallins idag igen med Samantha

Idag fick vi sova till 07.30.. riktigt skönt vakna tom för Max..Vi har ju fått salva tills hans stackars ögon, den e verkligen jätte svår att ge.. vi får panikhålla honom plus att han kniper med ögonen, men vi har kommit på ett trick! att ge den samtidigt som han får sin älskade välling..då får man göra vad man vill med lilla plutten.. så i morse kl 04.00 gav jag salvan i ögonen och det gick jätte smidigt..gud vad vi e smarta;)




Idag blir det en lunch med Samantha på tallins fik..hoppas att vi blir mera nöjda denna gång eftersom det alltid varit så bra..klart jag ger mitt stammis ställe en chans till..sen efteråt blir det nog att vi går hem till mig..



ikväll e det familjen annorlunda, längtar redan..stackars M han hatar alla sånna program..men jag typ tvingar han att titta..


veckan som kommer e jag uppbokad med saker att göra varje dag nästan.. idag lunch, imorgon ska jag träffa några vänner och på onsdag så ska jag till danderyd sjukhus och kolla upp ett födelsemärke som Maximilian föddes med på låret.. torsdag måste jag köpa pressent till min älskling och på fredag så blir det öppnaförskoln..nu ska jag göra mig klar för att snart ta oss ut//ellenor

Mys pys dress

Köpte världens mysigaste inne overall till Maximilian idag ifrån Lindex kollektion  MUMINTROLLET..Såg den redan igår men köpte den aldrig då..satt sen i morse och läste HANNAH GRAAFS blogg och såg då att hennes lilla flicka hade den på sig, var ju bara tvungen att köpa den idag då;) e ett stort fan av Hannah Graaf nämligen..läser hennes blogg dagligen..Lägger upp 2 bilder på mysoverallen



Fram


Bak

Då var vi hemma igen

Nu e vi hemma och dopet e avklarat..Var ett jätte fint dop och super god mat efteråt..E alltid kul med lite tillställning för då får man träffa hela Magnus släkt och alla hans kusiner..






När vi åkte hem i från Eskilstuna så passade vi på att stanna till i kungens kurva för att köpa ett nytt täcke och en ny hemtelefon..M mamma hade köpt ett så skönt nytt täcke till oss att ha där hemma så vi kände att vi ville ha samma, men vi hittade inte det tyvärr..men en ny telefon hittade vi..den andra vi hade typ smälte el nått..det var jag som tyckte att vi kunde köpa en telefon för 300kr, och självklart så gick den sönder..men nu har vi en ny..men vart lite besvikna när vi kom hem och såg att vi hade tagit fel förpackning så det vart  nån som vi inte skulle ha.. men men..Vi var på kungens i ca 30  min, sen fick man typ panik, var vi och hundra tusen till där:/






Nu ska jag bada min lilla plutt i sin badbalja sen titta på annan del av köping//ellenor


ps:e lite snål med bilder, har inte haft kameran me mig i helgen ds

E så glad, ögat blir bara bättre och bättre

Vi sov till halv åtta i morse riktigt skönt, jag och Max och M sov i samma bäddsoffa 120.cm men det gick jätte bra, var riktigt mysigt tom att sova så trångt..när Max var liten så sov vi alltid själva han och jag i den bäddsoffan för vi var rädd att han skulle få täcket över sig el nått..


Det första jag gjorde i morse var att kolla Max öga, och gissa.. det ser redan SÅ MYCKET BÄTTRE UT..Nu kan vi följa med på dopet oxå som e idag..så fort man får dropparna/salvan så smittar det tydligen inte längre..dopet börjar kl halv ett sen efteråt drar vi nog oss hem till stockholm igen..borta bra men hemma bäst:)Nu ska jag torka upp på golvet som e fullt av ägg från mitt lilla gos..//ellenor


Kraftig ögoninflammation och thai

Nu har vi varit vid läkaren..gick snabbt och smidigt..Uch Max hade en sån KRAFTIG inflammation så dom gav han ögondroppar på plats..Har tom spridit sig under ögat..Han ser inte bra ut just nu..


Efter läkaren så åkte vi och köpte massor av smågodis och thaimat, maten har vi precis ätit upp och snart ska det ätas massor av godis..skulle ha hyrt film men blir melodifestivalen istället nu..Max har det bra här hos farmor ochg farfar, dom e så snälla och leker så mkt med han..Vi sa om inte max varit sjuk så hade vi gått ut och ätit idag och lämnat Max en stund hos dom..men det får bli nästa gång vi e här el e hos mormor..Ha en trevlig kväll mina vänner .. vill även skriva att jag hoppas att lilla Felicia blir frisk från sin RS-VIRUS och att även lilla Tuva snart slipper sin feber..//ellenor


Läkaren och Farmor och Farfar

Hej hopp alla:) kunde inte blogga igår kväll, gick inte att få upp sidan blogg.se..försökte flera ggr..Kvällen igår var lugn..vi tittade på en sån bra film.. En sann historia,helt klart värd att se..den var så fin och gripande..The blind side heter den..SE DEN!!! satt tyst i 2 timmar och bara tittade,rös flera ggr för att den var så fin..



Imorse beslutade vi oss för att åka till M föräldrar ändå..Max e pigg trots sen jobbiga ögoninflammationen han ännu har, men självklart nu när vi kommit fram och allt så tyckte vi att ögonen blivit värre, så jag ringde till vårdguiden här i eskilstuna och dom fixade en tid till läkaren 16.30 idag..Skönt..



Ikväll blir det bara lungt och skönt, vi ska köpa spicy hot och kolla på film och äta godis..hoppas att natten blir lugn e ju alltid lite extra jobbigt att åka bort när man har barn..tycker att nätterna e värst nästan..nu ska vi äta gos mat som farmor inger lagar, skriver mera ikväll//ellenor


Ny favoritmat

Maximilian har fått en ny favvo mat KRÄMIG LAXPASTA MED BROCCOLI.. Den smakar nästan som vuxen mat;) (från 1 år) Intressant va?:) har nämligen kämpat med att lära han att tycka om fisk men icke.. men den hära älskade han..






Glömde helt bort en vän idag:(

God förmiddag alla..Natten har varit ok..Maximilian var vaken mellan 12 och 2 i natt inte ledsen el nått utan bara låg och vände och vred på sig och även små "pratade" lite..men man märkte att han var besvärad av nått så jag gick upp och gav han alvedon..efter det så somnade han..Ögonen rinner på idag me, vi får nog ge upp hoppet om att åka till farmor och farfar i morgon..




Fick ett mess nyss där det stog!! VART E DU? JAG HAR VÄNTAT JÄTTE LÄNGE..  ooops jag hade bestämmt träff idag med en vän utanför öppna idag kl 10..Hade totalt glömt bort henne..och tro inte att hon bor nära hon hade tagit bussen dit..Vadå pinsamt!! jag glömde bort henne enbart för att Max e sjuk..Skrev till henne att hon skulle gå in på öppna ändå, men hon ville inte det eftersom hon inte känner nån där..Förlåt Samantha..var första och sista gången:)




Nu vaknar min plutt//ellenor

Thai mat idag igen

Har bara varit hemma hela dagen och tagit hand om min sjuka son..men det har bara varit mysigt för Max har varit glad fast han e sjuk och ögonen rinner, han har typ lekt hela dagen ändå, men nu sover han som en stock,fick göra rent ögonen innan han somnade, det gillar han inte..lär ju klia och kännas jätte obehagligt..





Idag skulle vi ha provat på ett pizzeria som ligger här utanför men vi kände (el jag kände) att thai skulle nog sitta bättre:) så M köpte med den när han åkte ifrån jobbet, och det var lika gott som vanligt,men nu sitter man här med lite smått magvärk för att jag åt så mkt eller annars kommer det ifrån chokladen jag åt host host. Nu ska vi titta på made in sweden sen ska jag lägga mig och försöka sova..Hoppas att natten blir lugn och att min prins får sova ok fast ögonen rinner..







Imorgon skulle vi gått till öppna och ha träffat alla men det blir såklart till att stanna hemma..plus att vi skulle ha åkt bort på lördag morgon, men vi siktar in oss på att det kanske går..bara inte M får feber så åker vi nog fasten ögonen rinner..vi ska hem till Magnus föräldrar och dop på söndagen..återstår att se..Ha en bra kväll alla//ellenor

ögoninflammation

Maximilian har fått ögoninflammation,det e ju jätte smittsamt..jag har verkligen inte träffat nån med det.. men dom kanske kan få det bara så dära?..synd e det om han iafl..

Sjuk igen

Gud nu har Maximilian blivit sjuk igen, super förkyld och ögonen e helt kladdiga..STACKARN ..ska man inte våga gå ut ibland folk utan att han ska bli sjuk,han har inge feber men den kommer väll säkert oxå..Såg igår att näsan började rinna när alla barn var här, hoppas bara inte att nån annan blir smittad nu..



Mammas sjuka lilla pojke:(





Natten har varit ok även fast vi har en förkyld liten här hemma..Drack som vanligt 2 flaskor välling men ville ej ha frukost knappt..Idag blir det bara att vara hemma, stackaras syrran som e kvar hon kommer väll säkert få en tråkig dag men men..//ellenor

Fullt ös hela dagen hemma hos mig

Idag har det verkligen varit fullt ös, har haft alla trevliga vänner här hemma hos mig plus deras barn..Det var Anna med Hugo och Tindra och Sandra med Akeksander och sen Sofia med Tuva..Ja och ni kan ju gissa vad vi gjorde..fika såklart och pratade om allt mellan himmel och jord..Vart kladdkakan och bullarna igår till fika..


vi fikar som vanligt:)


Söta Tuva


Lilla söta Hugo med coola byxor


Sandra och lilla Aleksander,sen dog min kamera SUCK



Sandra och Alexander var kvar till kl sex på kvällen då dom vart hämtade..Idag skulle jag egentligen gått på pilates men M ringde hem och berättade att vi skulle få besök på kvällen så det får bli nästa onsdag istället..Såg tidigare idag att Maximilians näsa hade börjat rinna igen lite grönt var det,så jag hoppas verkligen inte att han blir sjuk nu igen..vi som ska bort i helgen och vi ska även på dop..




Nu har jag inte tid att skriva mera ikväll.tänkte lägga upp bilder lite senare från idag.. vart bara nån enstaka bild för att kameran dog//ellenor

Jag lyckades!!

Andra bulldegen lyckades jag me, gjorde exakt som innan..undrar vad det var som gick snett?..Gjorde en dubbel sats,här ska det ätas bullar nu, synd bara att man inte tycker om mjölk..har hört att det ska vara jätte gott ihop;)




Första plåten


Bildbevis:)


bullarna e roligare än kameran tycker goset..






M och lindy kollade på halv 8 hos mig medans jag bakade..så hära utslagna var dom medans jag slet i köket ha ha




Ha ha visst e våran "soffa" fin






Tog denna bild igår när precis syrran kommit hit, max e lite stretig:)






Nu ska vi äta bullar och titta på tv//ellenor

Jag blir nog aldrig en hemmafru;)

Jag får nog ge upp hoppet om att bli en hemmafru..Blev inte syrran som satt igång med bakandet idag, utan jag!! Det började bra, sen vart allt bara kaos ja förutom kladdkakan då..Skulle göra bullar (som jag faktist gjort 100 ggr förr och blir alltid super bra) gjorde precis efter receptet men nått gick verkligen galet fel...Degen vart hårt som sten och jäste inte..Var bara att slänga den och messa sambon att han köper hem en ny jäst!! jag ger inte upp..HÄR SKA DET BAKAS BULLR MINSANN.. Men tack och lov vart kladdkakan bra(hoppas jag har ej smakat)..




Vart lunch på tallins idag, e alltid super gott där men idag smakade varken min el samanthas lasange nått alls..plus att syrrans cola var varm och salladen var annorlunda, vi vart jätte förvånade eftersom det e grymt annars..




Efter lunchen drog vi till centrum för att handla lite till bakningen och lite annat oxå..vart bara en snabbis eftersom Max hatar att sitta i vagnen..Nu hoppas jag att sambon kommer snart så jag får börja med min andra deg..skriver mera sen och berättar om bakningen//ellenor

Tis och lunch på tallins med Samantha

Godmorgon alla..Maximilian  har sovit jätte bra i natt me, men efter morgonvällingen ville han inte riktigt somna om igen, låg mest och vred sig i sängen..7 fick jag nog och gick upp..



Lilla M har fått en ny favorit på morgonen, kokt ägg tycker han e super gott plus lite mjuk smårgås till och pytte lite mjölk..Han älskar det verkligen..



Idag ska jga och syrran träffa upp Samantha och äta lunch här nere på fiket, super bra ställe e det..jätte god mat och dom som jobbar där e verkligen jätte trevliga..man känner sig så välkommen när man kommer dit:)



Tror att jag ska tvinga på syrran att baka nått tills i morgon då alla tjejer och barn kommer hit..Hon kan det bättre än mig..En utav tjejerna som kommer tål inte mjöl så där kanske vi fuskar lite och köper nått gott till henne istället, blir säkert bara pannkaka av allt annars..




Vi väntar på svar om det kommer bli så att vi åker bort i en månad.. M fick veta igår att dom vill då att man åker snart..dom behöver tydligen börja med jobbet där så snabbt som möjligt..Jag skulle absolut inte kunna åka nu men om 3 veckor kan jag..Jag har redan uppbokat med pojkarna på sportlovet..Dom ska vara här hela sportlovet. och om vi skulle åka nu så skulle jag missa det och det går jag inte me på..Kan avslöja att om vi åker så blir det iafl till USA!!!! Grymt va?..hoppas hoppas att det går att skjuta på datumet//ellenor

Nu e syrran här

Har precis ätit thai mat och e proppmätt, snart blir det familjen annorlunda och lite snacks till såklart..Först blir det halv 8 hos mig..Nu kan jag inte skriva mera för nu ska jag titta på tv med syrran//ellenor


Hemma hos Linda Vilda och Elliot

Idag vart vi hembjudna till Linda med familj,gud vilken mysig lägenhet dom hade..värsta utsikten ut över vattnet..Vi mammor fikade som vanligt och busungarna lekte..Maximilian e så duktig och sitta och leka på golvet..han lekte hela tiden vi var där..super gulligt att se..E så glad att jag träffat så många gulliga tjejer här i stockholm..vi alla kommer jätte bra överens! ett riktigt toppen gäng e det..



Fikadax ovanligt:)


Fanns massor av roliga leksaker



pippi huset älskade Max!! sånt måste han få



Snälla Aleksander och min plutt leker med pippi huset


ha ha klockren bild ju


kolla sakerna Aleksander gömmer ha ha


Linda och Elliot


Jag och goset


Det roliga lekrummet



Sandra och Aleksander




Synd Anna att ni inte kunde komma vi saknade er!!Men vi ses iafl på onsdag hemma hos mig, då blir det fullt ös:)..






Shit vad jag håller på att bli galen på min vagn nu på vintern, man känner att man lever när man drar den ute nu..Får tom gå på bilvägen ibland för att ta mig framåt...Nu ska jag damma av lite här hemma så det e fint och fräscht tills syrran kommer..M kommer hämta upp henne vid mörby c vid halv sex. efter det har jag lovat syrran att dom 2 ska åka och köpa thai mat, fast ingen blir lyckligare än jag då eftersom det e min älsklings mat MUMS//ellenor

ÅÅ vad jag kan:)

När vi var på besök hos linda idag var Max såhära duktig:)


Gick till mig:)


och så stog vi lite oxå


As glad men jag e ännu gladare;)

Sovit som en prinsessa i natt

Ja som rybriken lyder..så skönt,med undantag för att gå upp sent på kvällen och en gång tidig morgon för att värma välling..E inte ofta man sover djupt tycker jag sen man fick barn..


Sitter och funderar på vad vi ska göra idag,ska nog messa runt och kolla om nån e ledig och vill umgås:) annars blir det bara att vi e hemma..Ikväll kommer iafl syrran hit..ska bli jätte mysigt..//ellenor




RSS 2.0