Bullar
Funderar på att baka vaniljbullar idag,så bra att ha hemma när man får sina vänner på besök,blir lätt hänt att man bara bjuder på kaffe och kaka men här ska det bakas nu:) måste bara köpa lite saker som fattas..
Så hära gör jag mina..
100 g smör 4 dl mjölk 50 g gäst 1 dl vit sirap 2 krm salt 12-15 dl vetemjöl ev 40 pappersformar Fyllning 4 msk smör 4-5 msk vaniljsocker Pensling 1 ägg pärlsocker |
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula ner gästen i en stor bunke, häll i lite i taget av den varma mjölken medan du rör om. Tillsätt salt, vit sirap och mjöl lite i taget. Arbeta degen smidig, så det lossnar från bunkens kanter. Låt degen jäsa på dragfri plats i 10 min. Sätt ugnen på 250-275°. Placera ut pappersformarna på plåtar. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den till en blank och smidig deg. Dela den i två delar och kavla ut den till en rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje deg till en lång rulle. Dela varje rulle i ca: 20 lika stora delar. Ställ dem i formarna och låt dem jäsa i ca: 20-30 min. Pensla dem försiktigt med ett uppvispat ägg, strö sedan på med lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca: 6-8 min beroende på ugn. Bullarna är klara när de har fått en gyllenbrun färg. |
Kommentarer
Trackback